Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Numărul de focare Covid-19 în România a crescut cu peste 25% într-o singură săptămână

Creșteri îngrijorătoare de focare se înregistrează în unitățile medicale din țară, în școlile care și-au reluat cursurile în urmă cu o lună și în instituțiile publice, cu număr dublu față de săptămâna trecută.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 13.10.2020 - 13:56

Ministerul Sănătății a actualizat situația săptămânală a cazurilor de Covid-19 înregistrate în România iar datele arată că în ultimele 7 zile au apărut încă 99 focare, ceea ce reprezintă o creștere de 26,4%. 26 noi focare s-au înregistrat în unitățile medicale, cu 627 cadre medicale și asistenți infectați cu noul coronavirus, iar în centrele rezidențiale pentru copii sau vârstnici s-a ajuns la un total de 63 focare și 1190 bolnavi.

Situația este gravă și în instituțiile publice, cu 60 focare de Covid-19, mai mult decât dublu față de raportarea din urmă cu 7 zile. Școlile reprezintă un alt motiv de îngrijorare pentru autorități. Față de cele 26 focare cu 118 persoane infectate s-a ajuns acum la 40 focare cu 186 infectați cu Covid-19 și trecerea multor unități de învățământ, total sau parțial pe clase în scenariul roșu, cu învățământ sută la sută online.

Fabricile și secțiile de producție au 51 focare și 583 muncitori infectați, cu 10% în plus decât în urmă cu o săptămână. Din nefericire se menține ridicată rata de mortalitate în rândul bolnavilor cu Covid-19, România fiind la acest capitol printre primele 3 țări la nivelul Uniunii Europene și Marea Britanie, alături de Cehia și de Spania.

Comentarii