Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: INQUAM PHOTOS/George Călin

Nelu Tătaru: „Vom avea două săptămâni destul de grele”

Ministrul Sănătății nu crede că numărul infecțiilor noi cu Covid-19 va scădea în următoarele zile și cheamă populația să sprijine măsurile luate de autorități în gestionarea pandemiei.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2020 - 11:46

”Suntem într-un moment destul de dificil, vom avea două săptămâni destul de grele pe care, în contextul în care apare şi legea marţi, o să le putem gestiona, dar trebuie o colaborare, atât din partea agenţilor economici cărora le-am facilitat redeschiderea unor afaceri în contextul relaxărilor, cât şi populaţiei civile care ar trebui să respecte normele de aplicare a acestor relaxări.”, a spus Nelu Tătaru, citat de News.ro.

Aflat la Lețcani, județul Iași, ministrul Sănătății leagă creșterea de noi cazuri din ultima perioadă de vidul legislativ legat de carantină și izolarea la domiciliu, zile în care persoane bolnave au putut să iasă în comunitate.

”Când am putut decide şi am putut trata aşa cum consideram noi, am avut o evoluţie favorabilă. Când a intervenit acea măsură de relaxare, dar nu acela a fost pericolul, ci acea neîncredere, acea bagatelizare, acele îndemnuri de a nu respecta... Când vin din partea unei forţe politice, când vin din partea unor oameni care reprezintă ceva în statul român, când vin din partea unor lideri de opinie, totul devine foarte greu.”, a mai spus Nelu Tătaru.

Comentarii