Foto: INQUAM PHOTOS

Nelu Tătaru: Dacă nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, spune că este nevoie de cel puțin opt săptămâni cu respectarea strictă a regulilor pentru a spera la o diminuare semnificativă a numărului de cazuri zilnice.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 03.11.2020 - 10:50

„Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun, noi avem, în acest moment, nişte repere: internările, decesele, terapia intensivă. În condiţiile în care eu voi respecta nişte reguli, avem trei cicluri de 14 zile, epidemiologic, ar trebui să ajung la o limitare, la un platou. Va trebui să continui încă cu acel ciclu de trei ori 14 zile ca să încep să scad ca şi număr.”, a spus Nelu Tătaru luni seară la B1 TV.

Ministrul Sănătății a adăugat că nu ar trebui să ne așteptăm la un Crăciun liniștit dacă trendul de infectări continuă să rămână ascend și că în acest moment niciun oficial nu poate anticipa care va fi situația în România peste două luni.

„Cine crede că dacă astăzi eu respect sau nu respect, voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniştit sau că voi merge la munte sau voi merge în străinătate, se înşală. Gândiţi-vă că nu suntem numai noi, toate comunităţile, toate ţările îşi închid graniţele.”, a adăugat Nelu Tătaru.

Comentarii