23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateMinistrul Sănătăţii analizează lista medicamentelor propuse pentru interzicerea exportului

Ministrul Sănătăţii analizează lista medicamentelor propuse pentru interzicerea exportului

Ea a precizat ca ordinul privind limitarea exportului se află în dezbatere publică până pe data de 24 octombrie.

“Ordinul privind limitarea exportului este publicat pe Transparenţă decizională. El va fi acolo până pe data de 24 octombrie. În acest moment se fac analize referitor la medicamentele care sunt în această listă. Există posibilitatea să nu rămână cele 172 de medicamente, dar înainte de expirarea datei de transparenţă vom publica, în urma analizelor, toate medicamentele care vor rămâne pe această listă, bineînţeles cu respectarea prevederilor Directivei Europene 2001/83 articolul 81. Să sperăm că nu vor fi probleme de niciun fel”, a afirmat ministrul, într-o dezbatere care care a avut loc la sediul MS, potrivit Agerpres.

Sorina Pintea a susţinut că nu există riscul creşterii preţurilor la unele medicamente.

“Nu există acest risc pentru că politica de preţuri ţine tot de legislaţie şi nu am făcut o legislaţie în acest sens”, a spus ea.

Potrivit ministrului, restricţia de export paralel va fi realizată cu respectarea tuturor reglementărilor Uniunii Europene în vigoare.

“Niciodată, nicio clipă, nu s-a pus problema să nu respectăm aceste reglementări, deşi am auzit în spaţiul public că ministerul face asta fără a respecta reglementările. Deci exclus”, a mai arătat reprezentantul MS.

Ministrul Sănătăţii a explicat că deciziile se iau în urma discuţiilor cu membrii comisiilor de specialitate. “Întotdeauna când se ia o decizie se discută cu comisiile de specialitate. Noi suntem cei care ţinem cont de ce spun comisiile de specialitate, inclusiv un tratament nou, inclusiv un protocol. Sunt chestiuni pe care şi le asumă medicii. Şi atunci cu siguranţă deciziile comisiilor de specialitate sunt lege pentru noi”, a afirmat Sorina Pintea.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă