Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Microscopia crioelectronică a primit Premiul Nobel în 2017

Microscop ultra-HD pentru diagnosticul unor boli grave

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au creat un nou tip de microscop ce poate realiza fotografii ale proceselor biologice din interiorul corpului uman la un nivel de detaliu fără precedent.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 02.09.2019 - 10:43

Microscopia crioelectronică realizează fotografii tridimensionale de înaltă rezoluţie a proceselor ce se realizează în interiorul celulelor.

În mod tradiţional, cercetătorii folosesc un procedeu denumit difracţie cu raze X (XRD) pentru a vedea ce se întâmplă la niveluri microscopice. Datorită noilor progrese realizate în domeniul imagisticii, au apărut noi tehnici ce implică îngheţarea moleculelor biologice sau a viruşilor în interiorul celulelor înainte a realiza mii de fotografii la nivel microscopic. 

Cercetătorii îmbină apoi fotografiile pentru a crea un material video al proceselor naturale ce au loc, putând dezvolta medicamente mult mai eficiente.

 

 

Comentarii

loading...