Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mesaj OMS: Vaccin anti-Covid? Poate de la anul!

Organizația Mondială a Sănătății nu vede realist un termen de vaccinare anti-Covid-19 înainte de ianuarie 2021.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2020 - 10:08

OMS a transmis un mesaj semi-optimist cu privire la găsirea și folosirea cu eficiență a unui vaccin care să ne ferească de infectarea cu Covid-19. Organizația a anunțat că repartizarea pe glob a viitorului vaccin-minune se va face cât mai corect cu putință.

„Facem progrese bune dar, realistic vorbind, oamenii vor începe să fie vaccinaţi în prima parte a anului viitor. Trebuie să fim corecţi, pentru că sunt un bun global. Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogaţi, nu sunt pentru săraci, sunt pentru toată lumea.”, spune Mike Ryan, expert în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, citat de Reuters.

Director al programului de urgenţă al OMS, Ryan a anunțat că cercetătorii fac progrese în ceea ce privește dezvoltarea vaccinurilor împotriva Covid-19, unele dintre ele aflate în faza studiilor clinice finale. Potrivit expertului, niciunul dintre vaccinuri nu a eşuat în privinţa siguranţei şi capacităţii de a genera un răspuns imunitar.

Comentarii