Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Medicii de familie cer schimbarea noului şef al Casei de Asigurări de Sănătate

Reprezentanții Federației Medicilor de Familie îi solicită premierului Viorica Dăncilă să-l înlocuiască pe Vasile Ciurchea cu o persoană asupra căreia nu planează nici o suspiciune privind fraudarea sistemului informatic din Sănătate.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2019 - 13:37

Într-o scrisoare deschisă adresată şefului Executivului, medicii afirmă ă au luat la cunoștință cu uimire numirea lui Vasile Ciurchea în funcția de șef CNAS și subliniază că banii pacienților trebuie administrați de cei asupra cărora nu există urmă de suspiciune, cerând schimbarea lui.

„Banii și datele pacienților trebuie administrate de persoane asupra cărora nu există nici o urmă de suspiciune. Conducerea Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie a luat cunoștință cu uimire și rezerve de numirea domnului Dr. Vasile Ciurchea în funcția de Președinte Director General al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Respectăm decizia luată și motivul aducerii din nou în funcția de conducere a CNAS a unei persoane cu experiență, notând și că domnul Dr. Vasile Ciurchea este unul dintre cei mai longevivi președinți CNAS, ocupând această funcție și între anii 2007-2009 și 2014-2016”, se arată în scrisoarea Federației, adresată premierului Viorica Dăncilă.

 
În scrisoarea semnată de președintele Federației, dr. Raluca Zoițanu, se mai arată că medicii de familie își exprimă regretul pentru că nu a fost numit, în funcția Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, un specialist asupra căruia să nu existe nici o urmă de suspiciune și care să fi avut rezultate pozitive notabile pe durata mandatului său, în special în privința funcționării Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate.

Comentarii