La spitalele Marius Nasta și Colentina nu mai sunt paturi libere la ATI

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a declarat că în spitalul pe care îl conduce secția de terapie intersivă nu mai are paturi libere pentru bolnavii infectați cu COVID-19.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 25.10.2020 - 21:15

La rândul său, directorul medical al Spitalului Colentina, Victor Cauni, a anunţat că nu mai există niciun pat liber în cele două secţii de terapie intensivă ale spitalului.

”La Marius Nasta, secția este complet ocupată, inclusiv zona de triaj. Nu știu ce vom face cu cazurile care vor ajunge în cursul zilei. Secția de Terapie este plină, cazurile sunt severe, situația este cu adevărat îngrijorătoare. Trebuie să devenim responsabili cu toții, și nu cred că doar la nivel de București, ci la nivel de țară, să stăm acasă dacă dezvoltăm simptome sau dacă știm că suntem contacți și să solicităm testare către medicul de familie și Direcțiilor de Sănătate Publică atunci când dezvoltăm simptome. Este extrem de important să ne autoizolăm și să nu fim vectori ai acestei infecții”, a declarat Mahler, la Realitatea TV.

Medicul a precizat că, dacă până acum s-a reușit gestionarea, ”cu eforturi mari”, a situației, există riscul ca aceasta să scape de sub control în condițiile în care spitalele devin supraaglomerate. 

La Colentina, directorul medical reclamă lipsa personalului de specialitate, fiind îngrijorat de evoluția atât de rapidă a infectărilor. „Lucrurile, din păcate, evoluează foarte rapid, se schimbă nu în săptămâni, cum credeam, sau în zile, ci chiar în ore”, spune Victor Cauni.

Comentarii