11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSănătateKlaus Iohannis: „Doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii”

Klaus Iohannis: „Doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii”

Klaus Iohannis a a declarat în cadrul conferinței de presă că este mulțumit de campania de vaccinare. Înseamnă însă în continuare cetățenii să se programeze pentru vaccinare, precizând că este singura cale de a scăpa de pandemie. Doar așa, președintele României, consideră că  „putem să ne gândim la renunțarea graduală la unele restricții”.

Iată ce a declarat astăzi președintele României:

„Astăzi am văzut împreună primul centru de vaccinare mobil în funcțiune. Este o nouă etapă a campaniei de vaccinare în care am ajuns. Suntem foarte aproape de capacitatea pe care ne-am dorit-o, de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Sunt foarte mulțumit de cum a decurs campania de vaccinare până acum și pregătirile pentru această etapă s-au făcut într-un timp record. Pe de altă parte, sunt foarte bucuros să văd că deja multă lume vine efectiv la vaccinare. Când am ajuns la intrare deja au fost câteva zeci de persoane care abia așteaptă să intre la vaccinare.

Astfel de containere vor fi folosite în toate locațiile unde este nevoie de vaccinare de acest tip. Se face, pur și simplu, fără programare și oamenii pot veni direct în comuna lor la centrul de vaccinare.

Vom continua cu campania de vaccinare, se vor deschide noi centre, vom găsi noi modalități prin care să venim noi în întâmpinarea cetățeanului care dorește să se vaccineze, este extrem de important.

Am văzut că și în aceste zile, la televizor, la radio, pe internet, s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricțiile, pro/contra restricții, pro/contra vaccinare, și vreau să repet foarte pe scurt câteva date esențiale”.

„Doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie!”

Suntem în continuare în plină pandemie! Să nu aibă cineva impresia că, dacă a venit primăvara, s-a terminat pandemia. Din păcate, nu este așa. Măsurile care au fost impuse, așa-numite restricții, nu înlătură pandemia. Aceste restricții doar diminuează impactul, încetinesc răspândirea epidemiei, în așa fel încât eroii noștri din prima linie, personalul medical, să primească o șansă să-i trateze pe cei care, din păcate, fac forme grave.

Există o cale de ieșire din pandemie, există o singură cale de ieșire din pandemie și aceasta este vaccinarea! Avem tot mai multe tipuri de vaccin la dispoziție. Și chiar dacă există foarte multe dezbateri și discuții, se vede că Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat toate tipurile de vaccin. Ele pot fi folosite. Sunt verificate, sunt sigure și previn apariția unor forme grave ale bolii. De aceea, mă voi implica și în continuare în campania de vaccinare.

Repet: nu restricțiile înlătură și termină pandemia, doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie! Doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să plecăm unde dorim, să mergem la concerte, să mergem la teatru și așa mai departe.

Este extrem, extrem de important și contez pe voi toți să participați la această campanie de încurajare a vaccinării.

Înainte să ajung aici, la centru, am primit o veste tristă și, între timp, până m-ați așteptat, am fost pe telefon, să am ultimele date. Există un incendiu la un spital de psihiatrie din Slatina, datele de până acum însă ne arată că nu sunt persoane grav rănite. Persoanele care au fost în incintă au fost evacuate și pompierii abia acum intră acolo, să vadă dacă nu cumva a mai rămas cineva. Deci, situația definitivă vă va fi prezentată de cei care sunt acolo, dar deocamdată, din fericire, nu este așa de grav cum ar fi putut să pară chiar la început.

Însă semnalul de alarmă este clar – e nevoie de reformă, trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure, și despre aceste lucruri voi vorbi mai in extenso probabil în această seară, când cred că vom avea ceremonia pentru un nou ministru al Sănătății.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă