Jumătate de milion doze de vaccin antigripal sunt trimise către medicii de familie

Ministerul Sănătății a început livrarea către Direcțiile de Sănătate Publică și, ulterior, către cabinete medicilor de familie din țară a 500.000 doze cu vaccin anti-gripal.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 19.10.2020 - 13:09

„O nouă tranşă de 500 000 doze vaccin gripal va fi livrată astăzi de furnizor către direcţiile de sănătate publică. Dozele de vaccin vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.”, a anunțat instituția.

Ministerul Sănătății a achiziționat pentru sezonul 2020 – 2021 3 milioane de doze de vaccin antigripal, dublu față de perioada similară a anului trecut, și speră ca toate aceste doze să fie folosite în campania în care până acum s-au vaccinat aproape 150.000 români.

În cadrul campaniei gratuite sunt imunizate cu prioritate persoanelor trecute de 65 ani, persoanele cu boli cronice, mai ales cele cu afecțiuni cardiovasculare și respiratorii, copiii și bătrânii instituționalizați, personalul medical și femeile însărcinate.

Comentarii