Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Investiție majoră la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și-a completat lista dotărilor cu un aparat de fluoroscopie radiologică fixă (RX) digitală de ultimă generație, instalat în Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul spitalului.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

20.11.2019 - 15:45

Fluoroscopia reprezintă o procedură radiologică, prin care se vizualizează organele interne în timp real, fiind folosită într-o arie largă de examinări și proceduri cu scop diagnostic sau terapeutic.

Aparatul RX digital cu două posturi este unul dintre cele mai performante aparate care folosesc raze X în sistem digital. Sistemul reprezintă generația recentă de sisteme versatile, concepute pentru a satisface cerințele privind performanța, stabilitatea, calitatea și eficiența costurilor.

Imaginile sunt disponibile în câteva secunde, indiferent de modul lor de achiziție (secvență dinamică sau definiție înaltă). Mai mult, imaginile realizate cu detectorul wireless sunt procesate de stația de imagini.

Echipamentul permite, în plus, realizarea de radiografii toracice, abdominale sau osoase, atât în secțiuni verticale sau orizontale, cât și prin expunere liberă. Are un detector plat dinamic de mare rezoluție, cu posibilitatea conectării la rețea. Blatul mesei poate fi înclinat, în diverse poziții, pentru obținerea unei game largi de incidențe radiografice.

Echipamentul are o valoare totală de 1.392.300 lei și garanție full-service de 10 ani de la data punerii în funcțiune. A fost achiziționat din fonduri provenite de la Ministerul Sănătății, Consililu Local Cluj-Napoca si din venituri proprii ale spitalului. Echipamentul medical va fi pus în funcțiune după obținerea aprobărilor necesare.

 

Citește totul despre:

#cluj #lazi

Comentarii

loading...