Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a primit un aparat RMN;

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a primit un aparat de investigaţii imagistice prin rezonanţă magnetică (RMN), echipamentul medical urmând să fie utilizat în diagnosticarea pacienţilor începând cu luna octombrie, potrivit Agerpres.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 25.09.2019 - 12:03

Administraţia spitalului a început, miercuri, lucrările de montaj al aparatului RMN, acesta urmând să fie amplasat într-un spaţiu ce a fost deja pregătit în locul fostei direcţiuni a unităţii medicale.

"Spaţiul, în suprafaţă de 160 de metri pătraţi, în care a funcţionat direcţiunea, a fost reamenajat după modelul construcţiilor spitaliceşti, iar acum aparatul RMN este în curs de instalare. Urmează probe şi instruirea personalului. Având în vedere că intrarea se va face prin holul principal al spitalului, se va asigura un acces facil al pacienţilor spre acest spaţiu", a declarat, miercuri, managerul SJU Deva, Delia Băda.

Aparatul RMN va deveni funcţional în luna octombrie a acestui an, prin punerea în funcţiune a acestuia urmând să crească nivelul de calitate al actului medical asigurat şi prin investigaţii de înaltă performanţă, a apreciat administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.

"Aducerea acestui aparat RMN la Deva demonstrează pe de-o parte seriozitatea guvernului social-democrat care îşi onorează promisiunile, dar şi responsabilitatea asumată faţă de grija pentru sănătatea cetăţenilor judeţului Hunedoara. Încă o dată, faptele vorbesc de la sine", a declarat Avram.

Structura funcţională a spaţiului în care va funcţiona aparatul RMN va cuprinde, printre altele, un cabinet de investigaţii, o cabină de comandă, spaţii pentru pregătirea pacienţilor, inclusiv a celor minori, o sală de aşteptare şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Aparatul RMN a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro.

Comentarii