Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aparatul Roentgen intrat în dotarea spitalului clujean costă 809.200 de lei

Echipament medical ultramodern la Cluj

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca are, de săptămâna aceasta, un aparat medical ultramodern pentru radioscopie digitală.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 05.09.2019 - 09:49

 

Este vorba despre un echipament de radiografie şi fluoroscopie, care permite obținerea de imagini multiple şi alipirea acestora pentru vizualizarea într-o singură imagine a structurilor anatomice de mari dimensiuni: coloană vertebrală, membre, etc.

Totodată, aparatul va permite obținerea de imagini la diferite unghiuri şi reconstrucţia acestora pentru vizualizarea detaliilor subtile. Noul echipament digital vine în sprijinul direct al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare şi va înlocui precedentul echipament RX, analogic, pe care se efectuau peste 30.000 de examinări pe an, cu o medie de aproximativ 125 de examinări pe zi.

 

Comentarii