3.9 C
București
luni, 6 ianuarie 2025
AcasăSănătateDrumul până la Messi e pavat cu bani - cât costă să-ți...

Drumul până la Messi e pavat cu bani – cât costă să-ți dai copilul la fotbal

Au bani, maşini de lux, vile în locuri exotice şi sunt iubiţi de toată lumea. Fotbaliştii sunt printre cei mai indrăgiţi şi mediatizaţi sportivi. Iar fotbalul e sportul rege- se joacă pe iarbă, în curtea şcolii, pe nisipul plajei sau pe strada din faţa casei bunicilor. Cu sau fără echipament specific. Drumul de la fotbalul din curtea şcolii până la cel din Liga Campionilor e lung şi anevoios.

E şi un drum scump, deşi fotbalul nu e chiar cel mai costisitor sport. Aşa că ai două variante pentru piciul tău. În funcţie de buzunar, bineînţeles. O şcoală privată sau un club consacrat care se bucură de reputaţie şi rezultate palpabile. Echipamentul nu e cel mai scump din lume- ai nevoie de şort şi tricou, trening, echipament de protecţie şi o geantă. Dacă micuţul tău e mai agil ca Omul Păianjen atunci va avea nevoie de un echipament de portar pentru că nu îi va călca pe urme lui Messi, ci mai degrabă lui Gianluigi Buffon. În ambele cazuri ai face bine să cumperi şi ghetele de fotbal.

Treningul nu te costă foarte mult. În funcţie de brand şi de calitate, preţurile pornesc de la 75- 80 de lei şi ajung la câteva sute de lei. Apoi, un echipament pentru un jucător de câmp poate pleca de la 50 de lei. Un echipament de portar e ceva mai scump- preţul pleacă de la 85 de lei. Echipamentul de protecţie nu costă foarte mult, cam 50 de lei. Îl poţi scoate şi mai ieftin pentru că diferenţa o fac tibierele care au preţul cuprins între 10 şi 35 de lei. În fine, jambierele au şi ele preţuri cuprinse între 8 şi 12 lei.

Dacă micuţul tău vrea să fie portar atunci îi trebuie şi mănuşi-aşa că mai scoţi din buzunar 45 de lei. Ghetele de fotbal pornesc de la 125 de lei. Preţul poate ajunge la câteva sute de lei, în funcţie de potenţialul financiar al părintelui, dar şi de gusturile celui mic. O geantă pentru echipament costă şi ea de la 75 de lei în sus.

Mare atenţie! Cumpără echipamentul numai după ce ai vorbit cu antrenorul. El este singurul care îţi poate recomanda produsele potrivite micuţului tău.

Antrenamentele te costă în jur de 100 de lei pe lună, dacă alegi un club privat. Asta înseamnă două şedinţe a câte 75 de minute în fiecare săptămână. Se adaugă aici costurile deplasarărilor. Dacă cel mic va fi legitimat la club, atunci va beneficia de cantonamente gratuite.

Cluburile de fotbal consacrate au oferte mai bune. Dacă cel mic este acceptat la antrenamente, atunci el va beneficia de gratuitate- totul, de la echipament, şi până la deplasări, va fi fi achitat de club. Depinde şi de situaţia financiară a cluburilor de fotbal. Însă asta o vei discuta când vei ajunge să îl înscri pe cel mic la fotbal. Ideal ar fi să nu îl duci mai devreme de 8 ani, dar nici mai târziu de 14 ani.

Trebuie să ştii că la început, până în 14 ani, antrenamentele lui ţi se vor părea asemănătoare jocului din curtea şcolii. Aşa şi sunt. Pentru că, spune Claudiu Toader, antrenor la FC Petrolul, până la 14 ani nu se lucrează pe noţiuni de tehnică sau pe tactică. Cel mic trebuie mai întâi să înveţe să alerge. Abia după aceea va trece la lucrul cu mingea şi va lucra la tehnica sa individuală. Totul este ca o joacă pentru ei, mult fotbal, însă fără forţă. Abia după 14 ani lucrurile se schimbă, iar antrenamentele seamănă cu cele pe care le-ai văzut la televizor.

Şi mai e nevoie de ceva, ceva ce nu îi poţi da nici tu şi nici antrenorii, oricât de buni ar fi ei – motivaţie, dorinţă, ambiţie şi seriozitate. Pentru că performanţa cere sacrificii şi multă, multă muncă.

Cele mai citite

Aglomerație pe Valea Prahovei: Trafic în coloană pe DN 1

Centrul Infotrafic al Poliției Române informează că luni după-amiază, valorile de trafic sunt extrem de ridicate pe DN 1 - Valea Prahovei. Pe sensul de...

Numărul firmelor cu capital străin, înființate în România, a scăzut cu 13% în 2024

Firmele olandeze dețin cel mai mare capital social, circa 13.000 miliarde de dolari, în doar 6.210 firme În primele 11 luni ale anului 2024, România...

Basarab Panduru, despre transferul lui Andrei Ivan. „N-avea ce să caute acolo!”

Fostul internațional critică mutarea atacantului Universității Craiova la Adanaspor, echipă din liga a doua a Turciei. Transferul lui Andrei Ivan, o alegere surprinzătoare Andrei Ivan, unul...
Ultima oră
Pe aceeași temă