Doar 151 paturi disponibile în secțiile de Terapie Intensivă

Nelu Tătaru a anunțat că în spitalele din țară sunt în total 1.400 paturi în secțiile ATI, capacitate ce va crește cu 20% în următoarele două săptămâni. În acest moment, 1.249 dintre ele sunt ocupate.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2020 - 09:16

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a prezentat ultimul inventar al paturilor disponibile în secțiile de Terapie Intensivă din unitățile medicale din țară, în contextul creșterii numărului de pacienți infectați cu Covid-19 internați în secțiile ATI.

„Am operaţionalizat mai multe paturi de terapie intensivă. Dacă la nivelul ţării avem o echilibrare a numărului de cazuri în ATI, la Bucureşti gestionăm un număr mai mare de cazuri. Rămâne îndemnul pentru respectarea unor reguli şi pentru prezenţa la medic şi la spital în faza incipientă, nu în faza gravă a bolii. Avem 1.400 de paturi pentru terapie intensivă Covid în acest moment. Şi avem în operaţionalizare încă 280 de paturi în următoarele două săptămâni.”, a spus sâmbătă Nelu Tătaru, citat de News.ro.

Din cauza lipsei paturilor de terapie intensivă din spitalele Capitalei tot mai mulți bolnavi aflați cu forme severe care au nevoie de asistență medicală cu aparate de ventilație mecanică sunt transportați terestru și aerian spre alte spitale din țară unde mai sunt paturi disponibile în secțiile ATI.

Comentarii