Institutul Cantacuzino vizitat de Cîțu și Iohannis, FOTO: Facebook

Cum se prezintă România în fața Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccin

România este reprezentată de nouă companii și două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19, anunță, sâmbătă, premierul Florin Cîțu.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2021 - 17:10

Cele nouă companii și două institute din România care sunt în grupul de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-10 participă în procesele de selecție în vedere implementării a 4 faze strategice: producție de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire și consumabile, potrivit premierului Florin Cîțu.

„Pentru producția nanoparticulelor lipidice solide (folosite în vaccinurile ARNm - Pfizer- BioNtech și Moderna ca vehicul de livrare), România este prezentă cu 11 participanți în procesul de selecție și stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 și Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecție pentru partea de producție”, spune premierul Florin Cîțu.

Potrivit lui Cîțu, una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

„Reașezăm România pe drumul cel bun și reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când institutul Cantacuzino a fost desființat și îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”, mai spune Cîțu.

Comentarii