Comisie OMS pentru investigarea cauzelor apariției Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății a stabilit componența comisiei de investigare a originii pandemiei de coronavirus.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 11.11.2020 - 12:14

Comisia Organizației Mondiale a Sănătății este formată din experți în epidemiologie din Rusia, Australia, Sudan, Danemarca, Olanda, Germania, Japonia, Vietnam, Regatul Unit şi Statele Unite, specialiști care trebuie să verifice dacă, într-adevăr, sursa noului coronavirus sunt liliecii, variantă avansată de cercetătorii din China.

Echipa formată de OMS va dezvolta studii pe termen mai lung ce se bazează pe descoperirile făcute de oamenii de știință din China, în baza unor termeni de lucru stabiliți săptămâna trecută, lucru nu tocmai pe placul SUA.

„Termenii nu au fost negociaţi într-un mod transparent cu toate statele membre ale OMS şi ancheta în sine pare a fi incompatibilă cu mandatul său. Înţelegerea originii Covid-19 printr-o investigaţie transparentă şi incluzivă este ceea ce trebuie făcut pentru a îndeplini mandatul.”, a cerut Garett Grigsby, de la Departamentul SUA pentru Sănătate și Servicii Umane, citat de Reuters.

O primă întâlnire realizată în sistem online de cei din Comisia Organizației Mondiale a Sănătății a avut loc la sfârșitul unii octombrie, potrivit unui anunț al lui Mike Ryan, expertul principal al OMS pentru situații de urgență.

Comentarii