16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătateComisia Europeană cumpără cure de tratament Remdesivir pentru jumătate de milion de...

Comisia Europeană cumpără cure de tratament Remdesivir pentru jumătate de milion de bolnavi Covid19

Contractul cadru prevede furnizarea a 500.000 de cure de tratament cu Veklury, denumirea comercială a preparatului care conține Remdesivir, dar și posibilitatea ca numărul acestora să fie suplimentat.

36 de state participă la achiziția comună a medicamentului folosit în cazul bolnavilor cu Covid-19 ce dezvoltă forme medii și severe. Este vorba de toate statele Uniunii Europene, Regatul Unit și șase țări candidate și potențial candidate, respectiv Albania, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Bosnia- Herțegovina și Kosovo.

„Toate țările participante pot acum să lanseze comenzile lor de Veklury în mod direct. În această etapă, Veklury este singurul medicament care are o autorizație condiționată de introducere pe piața UE pentru tratarea pacienților care suferă de COVID-19 și care au nevoie de oxigen.”, a anunțat Comisia Europeană.

Anterior, instituția europeană parafase un contract pentru obținerea a 33.380 cure de tratament ce au fost distribuite în Uniunea Europeană și în Regatul Unit începând cu luna august.

Creșterea alarmantă de infectări la nivel european a determinat Comisia Europeană să solicite acum medicamente pentru tratarea a cel puțin jumătate de milion de europeni infectați cu noul coronavirus. Valoarea celor 500.000 doze de tratament ajunge la aproximativ 1,05 miliarde euro.

Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă