Cehia, campioană absolută la rata de deces în rândul persoanelor infectate cu Covid-19

Cehia conduce topul negru al deceselor înregistrate în rândul bolnavilor cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni, cu o rată de aproape 5 ori mai mare decât media din țările Uniunii Europene și Marea Britanie.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 26.10.2020 - 11:13

Cehia a scăpat pandemia de sub control deși în vară autoritățile se lăudau cu cifre mici în ceea ce privește infectările în contexul lipsei aproape în totalitate a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a actualizat luni dimineață datele privind statele Uniunii Europene și Marea Britanie iar Cehia se detașează la capitolul mortalitate raportată la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile.

Cehia are o rată de 10,2, de aproape cinci ori mai mare decât media de 2,11, urmată la mare distanță de Belgia și România, fiecare cu o rată de 4,9. Valori mari ale deceselor în rândul bolnavilor cu Covid-19 se înregistrează în Ungaria (4,8), Spania (3,9), Polonia (3,6) și Marea Britanie (3).

Cel mai bine stau statele Cipru, Lichtenstein, Norvegia, Finlanda și Suedia, toate cu o rată de deces de sub 0,2 cazuri la 100.000 locuitori în ultimele două săptămâni.

Comentarii