27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSănătateCe este depresia și cum ne afectează

Ce este depresia și cum ne afectează

Depresia nu este doar o stare de tristețe trecătoare, sau stare de deznădejde, ea este o boală care poate afecta pe oricine și oricând.

De asemenea, aceasta necesită tratament sub forma de ședințe de psihoterapie cu un specialist, și dacă este nevoie, se pot prescrie și medicamente pentru a reduce simptomele și a îmbunătăți calitatea vieții.

Totuși, totul pornește din interiorul nostru și din motivația pe care o avem în a face ceva. Depresia nu te lasă să te ridici dimineață din pat și să îți poți face toate lucrurile pe care ți le-ai propus, atâta timp cat ai destula voință și ambiție și vrei să ieși din această stare, totul este posibil.

Pe lângă starea de oboseală și tristețe, depresia are și efecte asupra organismului tău.

Depresia îți poate slăbi sistemul imunitar. Imunitatea scade pentru că persoana în cauză duce o viață latentă, fără provocari imunitare. Acesta nu are activități fizice, nu iese în natură, nu se poate bucura de nimic și se neglijeaza.

Sensibilitatea crescută la durere, este un alt lucru cauzat de depresie. Aare o cauza imunitară, dar nu este doar atât. O persoană depresivă care nu face mișcare și nu își întreține articulațiile sau musculatura, duce la deteriorarea treptată a acestora. 

Insomnia și oboseala. Starea emoțională dar și anumite tratamente, duc o persoana care suferă de depresie, la insomnie pe perioade îndelungate. Insomnia în cazul depresiei, poate însemna o lipsă de somn, sau un somn foarte greu, frustrant și întrerupt.

Greutate instabilă. Tratamentul în cazul persoanelor care suferă de depresie declansează adesea fluctuații în greutatea corporală. Aceste fluctuații nu răspund la diete, pentru că nu au cauze alimentare ci unele hormonale.

Indiferent că pare doar o perioadă de timp scurtă fără speranță, este important să fim atenți la evoluția noastră. Depresia nu te anunță atunci când te acaparează, o face treptat, astfel încât nici nu îți dai seama și o vei considera la un momendat starea ta de spirit naturală.

Depresia se poate trata și vindeca, dar pentru acest lucru este nevoie de o participare activă la procesul de vindecare și necesită încredere în tratament, cât și în psihoterapeut. 

Nu trebuie să evităm stările pe care le avem și trebuie să tratăm această problemă precum o altă problemă medicală, precum o lovitură sau un problemă la articulații. Chiar dacă depresia nu se vede, aceasta se simte, o simt atât cei din jurul tău, cât și tu printr-o transformare treptată.

 

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă