Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bacteria ucigaşă face ravagii la Institutul Marius Nasta

Un nou deces s-a înregistrat luni, după ce alte trei persoane internate în această unitate sanitară au decedat în urma infectării cu o bacterie periculoasă. Pacientul, un bărbat în vârstă de 68 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 25.02.2019 - 21:06

Pentru a evita declanșarea unui focar de infecție nosocomială, autorităţile au dispus măsuri excepţionale de control la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, după moartea a trei pacienţi din cauza unei bacterii periculoase.

După decizia de sistare a tuturor operaţiilor şi închiderea secţiei ATI, inspectorii sanitari vor verifica toate fişele bolnavilor internaţi anul acesta la terapie intensivă, pentru a stabili câţi dintre ei au avut şi infecţii cu bacterii multirezistente. Anunţul a fost făcut chiar de managerul spitalului, Beatrice Mahler, după ce au fost identificate patru tipuri ale bacteriei la cinci pacienţi, trei fiind deja decedaţi. Doar doi dintre bolnavi au aceeaşi tulpină şi se luptă pentru viaţa lor în secţia de terapie intensivă: un bărbat de 68 de ani şi o femeie de 78 de ani. Ancheta epidemiologică trebuie să stabilească dacă bolnavii au luat bacteria din spital ori au venit cu ea, cum a fost în cazul unui bărbat transferat de la “Matei Balş”. În paralel, conducerea Institutului a iniţiat o anchetă internă care va stabili dacă personalul medical respectă regulile de igienă, după ce aparţinătorii unor pacienţi internaţi au făcut dezvăluiri în privinţa nerespectării acestora. Beatrice Mahler a mai precizat că, potrivit legislaţiei în vigoare, se declară focar de infecţie atunci când sunt mai mult de trei cazuri de infecţie. “Avem în acest moment. Focarul de infecţie este declarat din momentul în care s-a declanşat ancheta epidemiologică, pentru că altfel ancheta epidemiologică nu se declanşa, nu se justifica”, a explicat managerul de la „Marius Nasta”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că nu doar bacteriile sunt responsabile pentru decesul pacienților de la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, aceștia având o serie de comorbidități şi cu un prognostic rezervat încă de la internare: „Să nu uităm că în acel spital vin foarte multe cazuri grave din ţară, în faze terminale, deci nu putem da vina pe bacterie că a ucis pacienţii, nici vorbă; erau pacienţi taraţi, cu prognostic rezervat din start”.  Ea a mai spus că a fost de acord cu închiderea blocului operator și a secției de terapie intensivă de la Institutul “Marius Nasta” după decesul pacienților. “Am fost informată şi am fost de acord cu închiderea blocului operator şi mi se pare absolut normal să luăm aceste decizii atunci când situaţia o cere, la fel cum am închis până acum şase sau şapte clinici estetice. Până la urmă, trebuie să facem odată ordine în sistem şi să facem ceea ce trebuie; avem reguli, să le aplicăm”, a subliniat Sorina Pintea.  

 

Comentarii

loading...