O femeie primeste vaccinul anti COVID-19 produs de AstraZeneca la centrul de vaccinare amenajat in complexul ISHO din Timisoara, Luni 15 Februarie 2021, Inquam Photos / Cornel Putan

Anunț important despre vaccinul de la AstraZeneca făcut de autorități

Pragul de vârstă pentru administrarea vaccinului AstraZeneca ar putea fi crescut până la 65 de ani sau chiar peste, spune medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 16.02.2021 - 20:47

Întrebat care sunt intențiile specialiștilor în privința vaccinului AstraZeneca, în contextul în care România folosește acest vaccin la categoria de vârstă 18 - 55 de ani, Valeriu Gheorghiță a spus că datele științifice vor fi reevaluate cu siguranță.

„Vă reamintesc că în luna februarie există date noi referitoare la eficacitatea vaccinului produs de compania Astrazeneca, date care sunt în momentul de față în curs de publicare într-un jurnal de prestigiu. Acestea vor fi trimise și către Agenția Europeană a Medicamentului. În momentul în care aceste date vor fi acceptate și România probabil că va crește acest prag al vârstei la 65 de ani sau chiar peste, dacă datele disponibile vor fi în conformitate cu rata de eficacitate care să ne permită aceste decizii”, a afirmat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Acesta a dat asigurări că este un aspect la care autoritățile se uită „cu foarte mare seriozitate”.

Comentarii