Alexandru Rafila spune că redeschiderea școlilor este o cauză a creșterii infectărilor

Alexandru Rafila, reprezentantul României în OMS, îi contrazice pe oficiali și pune și pe seama începerii anului școlar numărul mare de noi infectări din ultimele zile.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 01.10.2020 - 11:16

Deschiderea anului școlar în urmă cu două săptămâni nu a influențat creșterea numărului de cazuri, susțin autoritățile guvernamentale. Variantă oficială contrazisă de profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, care a calculat că la 10 – 12 zile apar primele simptome, confirmate ulterior prin teste pozitive de Covid-19.

„E normal să fie așa, copiii sunt mai greu de strunit, vin la şcoală, pleacă de la şcoală. Copiii, adolescenţii sunt cei care se îmbolnăvesc, fac forme banale, dar pot transmite boala unora dintre cei foarte apropiaţi, mai vârstnici, care pot să facă şi complicaţii.”, spune Alexandru Rafila.

Numărul de școli închise și trecute la scenariul roșu în ultimele două săptămâni, cu profesori, elevi ori angajați din sistemul de învățământ confirmați pozitiv arată legătura dintre deschiderea unităților de învățământ și noile infectări.

„Suntem la 10 – 12 zile de la momentul redeschiderii şcolilor. Deocamdată vedem număr mare de cazuri, duminică am avut un record pentru o zi de duminică, sâmbătă am avut un record pentru sâmbătă, astăzi (n.red. joi) avem un record absolut. Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm, ajungem pe aşa-numitul platou sau creşterea va continua.”, a adăugat Alexandru Rafila.

Comentarii