Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zainea calculează cât cheltuiesc parlamentarii cu sumele forfetare: 49 de milioane de euro

Fostul parlamentar USR Cornel Zainea, care s-a înscris din nou în cursă ca independent, a făcut un calcul cu privire la sumele pe care parlamentarii le decontează lunar drept sume forfetare, ei putând deconta printr-o simplă declarație 14.000 ron pe lună.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

28.10.2020 - 19:44

Marea majoritate a parlamentarii cer aceste sume și le decontează cu facturi prin care spun că achiziționează lunar „furnituri de birou și materiale consumabile pentru imprimante, copiatoare, faxuri etc., protocol pentru primirea invitaților, transport în circumscripția electorală (carburanți, lubrifianți, taxi etc.), materiale de curățenie și întreținere”, susține fostul deputat.

„Ce fac de fapt cu banii, ei știu. Că sigur nu poți printa de atâția bani pe lună, sau să te plimbi nonstop prin circumscripție, iar invitaților nu le servești caviar cu șampanie”, a scris Zainea pe Facebook, care a spus că în primii doi ani de mandat a avut cheltuieli modeste cu sumele forfetare, apoi a refuzat să le mai încaseze.

El susține că își asumă public că în următorul mandat va prezenta lunar un raport financiar privind cheltuirea sumei forfetare. ”În acest fel voi continua linia din ultimii ani, în care am luat foarte puțini bani pe declarație și am refuzat să iau sute de milioane la lichidarea generată de demisia din Parlament. Demisie care a avut și scopul de a renunța la pensia specială”, mai scrie Zainea.  

El spune și că va lupta pentru oprirea acestui mecanism de sifonare a banilor publici. 

Comentarii