17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăPoliticăVlad Voiculescu prezintă un buletin de vot ștampilat, care ar demonstra o...

Vlad Voiculescu prezintă un buletin de vot ștampilat, care ar demonstra o tentativă de fraudă

Vlad Voiculescu, politician USR, a postat pe facebook fotografia unui buletin de vot având o ștampilă pusă pe PSD – PNL și susține că acest buletin demonstrează o tentativă de fraudă electorală, la alegerile din ziua de 9 iunie 2024.

„La secția 190 din București au fost depistate buletine de vot care aveau deja ștampila pe ele. O tentativă de fraudare a alegerilor. Deja a fost Poliția în secție. Am mai adăugat observatori. Nu îi lăsați să fure alegerile! Dacă vedeți așa ceva, chemați poliția!”, a scris Voiculescu pe facebook, alături de fotografia pe care a postat-o.

Fotografia și textul ar fi fost postate de Voiculescu în ziua de duminică, 9 iunie 2024, în jurul orei 12,30.

Am mai adăugat observatori. Nu îi lăsați să fure alegerile! Dacă vedeți așa ceva, chemați poliția!”, a scris Voiculescu

Nu este clar cum ar fi reușit Vlad Voiculescu să fotografieze un buletin de vot ștampilat, în condițiile în care este interzis să se facă poze în interiorul secțiilor de votare. Pe de altă parte, dacă acest buletin de vot este o dovadă de fraudă, buletinul trebuia să fie în posesia anchetatorilor, nu în posesia unui politician. În momentul în care s-a realizat poza, buletinul de vot, deja ștampilat pe lista comună PSD – PNL, era ținut în mâini de o femeie – probabil o membră a comisiei de votare.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe, Monica Dajbog, anunțase deja că polițiștii au deschis 11 dosare penale pentru infracțiuni legate de alegerile care se desfășoară în România în ziua de 9 iunie 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Kelemen Hunor și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale. „România arată ca o casă de nebuni”

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a acceptat, vineri, să candideze la alegerile prezidențiale din partea formațiunii sale politice. El a lansat critici dure la adresa...

Dosar penal după ce o poartă metalică de pe un teren de sport a căzut peste un copil

Polițiștii din Alba au deschis un dosar penal după un incident petrecut pe terenul de sport al unei școli din Alba Iulia, unde o...

Un vagon al unui tren de marfă cu cereale a deraiat la ieșirea din stația Valu lui Traian

Un vagon al unui tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat, sâmbătă, la ieşirea din staţia Valu lui Traian. Circulaţia feroviară se desfăşoară...
Ultima oră
Pe aceeași temă