Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Violeta Alexandru: ANOFM a primit 34.000 de solicitări pentru aproape 3.000 de angajați

Ministrul Muncii a anunţat, luni, la începutul şedinţei de Guvern, că au fost depuse, la ANOFM, 34.000 de solicitări de şomaj tehnic de către angajatori, pentru un număr de aproape 300.000 de angajaţi, activitatea de primire a documentelor fiind în plină desfășurare.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

06.04.2020 - 19:30

”La nivel naţional ANOFM are în acest moment un număr de 34.000 de solicitări de la companii pentru un număr de aproape 300.000 de angajaţi, 298.000 de angajaţi, iar agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială au înregistrat puţin peste 35.000 de cereri. Ele în acest moment sunt în prelucrare de aşa manieră încât când avem rectificarea bugetară, ceea ce ştiu că se întâmplă curând, să se şi proceseze plăţile”, a spus Violeta alexandru, luni, la începutul şedinţei de Guvern, referindu-se la şomajul tehnic.

Aceasta a expicat cp mai există probleme în completarea documentelor.

”Precizez că depun colegii mei un efort de verificare primară a datelor de unde rezultă că, deşi am comunicat public simplitatea procedurilor, totuşi întâmpinăm câteva probleme legate de completarea eronată a informaţiilor”, a mai spus Violeta alexandru, iar premierul Ludovic Orban a cerut ca documentele să fie completate porivit procedurilor aprobate.

Guvernul a adoptat OUG 30 pentru acordarea şomajului tehnic.

La AJOFM-uri, vor depune online o cerere şi o declaraţie pe proprie răspundere angajatorii care au angajaţi prin contracte individuale de muncă, suspendate temporar, şi pentru care solicită fondurile aferente şomajului tehnic.

Şomajul reprezintă 75% din câştigul salarial al persoanei pe luna respectivă, maxim 75% din salariul mediu brut.

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...