Aceasta a fost prezentă la inaugurarea unui centru mobil de vaccinare într-un autobuz etajat în Portul Tomis.
„Dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în materie de vaccinare trebuie să existe cât mai multe astfel de centre mobile, instituţiile să colaboreze între ele, e important să meargă procesul vaccinării în mediul rural, să ne apropiem de persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea, întotdeauna, să se deplaseze pentru vaccinare, şi în felul acesta să putem, ca ţară, undeva în luna august să ne apropiem de un procent de 50% populaţie imunizată. Suntem singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber iar lucrul acesta se desfăşoară fără niciun fel de problemă. De asemenea, suntem, ca ţară, în top european în privinţa posibilităţilor de vaccinare în funcţie de cei care aleg să se vaccineze(…)În mai puţin de 5 luni de la apariţia vaccinului România a avut o rată a vaccinării bună şi exemplară la nivelul Uniunii Europene”, a afirmat ministrul citat, la Constanța.
Raluca Turcan a caracterizat procesul de vaccinare într-un autobuz supraetajat drept inedit, atrăgător, mobilizator şi eficient.
Potrivit ministrului, procesul de vaccinare trebuie să continue şi să fie din ce în ce mai intens în primul rând cu persoanele vaccinate cu prima doză.
„Am ales să vin astăzi la inaugurarea acestui centru mobil de vaccinare din Constanţa întrucât e important momentul din mai multe puncte de vedere: să dăm un semnal că procesul de vaccinare trebuie să continue şi să fie din ce în ce mai intens în primul rând cu persoanele vaccinate cu prima doză. În acelaşi timp, se apropie sezonul estival şi în Constanţa lucrul acesta poate să ajute nu doar judeţul ci şi întregul litoral. Să se desfăşoare acest sezon estival fără griji, fără probleme şi oamenii să simtă că revin la normalitate. Singura soluţie pentru a reveni la normalitate este vaccinarea”, a subliniat şeful de la Muncă.
Turcan a menţionat că lucrurile merg bine în Constanţa, judeţul fiind în topul naţional în privinţa ratei de vaccinare dar şi în ceea ce priveşte colaborarea între instituţiile responsabile pentru procesul vaccinării.
„Suntem, ca ţară, în top european în privinţa posibilităţilor de vaccinare în funcţie de cei care aleg să se vaccineze. Aici avem de exemplu 34 de fluxuri de vaccinare în centrul celălalt cu toate cele 4 tipuri de vaccin. Le mulţumesc celor responsabili din Constanţa că s-au implicat aşa şi oamenii trebuie să privească cu încredere spre acest proces de vaccinare, care reprezintă singurul mijloc să revenim la normalitate”, a precizat oficialul citat.
Aceasta consideră că, pentru ca procesul vaccinării să se deruleze bine şi în mediul rural, soluţia sunt caravanele mobile admiţând, însă, că sunt mici sincope la personalul care să se deplaseze în aceste caravene.
„Soluţia ca şi în zonele rurale să se accelereze vaccinarea sunt caravanele mobile. Vaccinuri sunt. Există mici sincope la personalul care să se deplaseze în aceste caravane. Lucrul acesta mi-a plăcut iarăşi în Constanţa că nu au avut astfel de probleme. În alte judeţe se mai simte lipsa medicilor specialişti însă dacă autorităţile îşi propun şi dacă pot să colaboreze bine atunci se rezolvă şi acest impediment”, a mai spus Raluca Turcan.