14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăVIDEO. România și Israel, memorandum în domeniul securitatii cibernetice

VIDEO. România și Israel, memorandum în domeniul securitatii cibernetice

Potrivit lui Petrescu, încheierea acestui document va susţine pe termen nedeterminat eforturile comune ale celor două țări în domeniul cheie al securităţii cibernetice.

“Ne aflăm astăzi alături în demersul strategic comun de transformare digitală a economiilor şi societăţilor noastre şi de pregătire pentru un viitor pe care ni-l dorim cu toţii într-o deplină securitate cibernetică. Cea de-a treia ediţie a Forumului România – Israel în domeniul securităţii cibernetice, care se desfăşoară zilele acestea în Bucureşti, confirmă şi în acest domeniu relaţia privilegiată pe care o avem cu Statul Israel şi aduce în deplină convergenţă acţiunile noastre de promovare a unui ecosistem digital protejat, în contextul adopţiei rapide de tehnologie la nivel global. Marcăm succesul acestei cooperări cu încheierea astăzi a unui memorandum de înţelegere care va susţine pe termen nedeterminat eforturile comune ale celor două părţi în domeniul cheie al securităţii cibernetice, prin schimb de informaţii şi expertiză privind politici şi bune practici în domeniu, creşterea capacităţii instituţionale prin instruirea resurselor umane, alături de organizarea de grupuri de lucru şi teste operaţionale de securitatea cibernetică”, a spus ministrul Comunicaţiilor.

La rândul său, Yigal Unna a spus digitală este atât un risc, cât şi o oportunitate.că lumea 

“Noi vedem lumea digitală atât ca un risc, cât şi ca o oportunitate. Riscul vine din tehnologiile noi care se ivesc în lumea computerelor, în inteligenţa artificială, în tehnologiile care zi cu zi nasc noi ameninţări, dar dacă ne vedem ca şi ţări şi guverne şi ca oameni împreună conlucrând putem să contracarăm aceste riscuri şi ameninţări, atât faţă de societăţile noastre, deci în scopuri sociale, cât şi pentru lumea de afaceri, în avantajul tuturor părţilor. Consider că România şi Israel au atitudinea şi abordările corecte pentru a înţelege, la nivelul decidenţilor de nivel înalt, să procedeze împreună şi să meargă pe direcţia corectă”, a afirmat acesta.

Dăncilă: ,,Cele două state împărtășesc o viziune comună”

Securitatea cibernetică este o prioritate pentru buna funcționare a oricărui sistem guvernamental și nu numai, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

,,În acest sens, consider că acum este un moment oportun să valorificăm deschiderea celor două țări, România și Israel, către cooperare în cercetare, tehnologie și dezvoltare industrială în materie de securitate cibernetică, pentru a oferi protecție organizațiilor, instituțiilor, dar și cetățenilor noștri”, a spus ea.

De asemenea, prim-ministrul a subliniat că România a adoptat cu succes parte din practicile Statului Israel în materie de securitate cibernetică, cel mai recent exemplu fiind lansarea numărului unic 1911 de raportare a incidentelor cibernetice.

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă