VIDEO Filmuleţ controversat de susţinere a modificării codurilor distribuit viceprimarul din Craiova

Viceprimarul din Craiova, Adrian Cosman, a postat pe Facebook un clip animat din care reiese că PSD şi ALDE aduc modificări Codurilor Penale pentru a nu mai exista ”ţapi ispăşitori" ai anchetatorilor, în film fiind numiţi incompetenţi.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 20.12.2017 - 08:58

Filmuleţul pleacă de la ipoteza că la metrou are loc o crimă, iar privitorul, un simplu cetăţean, este prin preajmă. Clipul prezintă un scenariu în care acesta ajunge "vinovatul de serviciu" în lipsa adevăratului făptaş.

”Se poate întâmpla ca poliţia incompetentă să nu-l identifice pe ucigaş. Şi să caute un ţap ispăşitor. Legea poate să fie de partea ta, nu de partea poliţiei sau a procurorilor incompetenţi. Parlamentul trebuie să modifice legile justiţiei în folosul oamenilor. Gata cu ţapii ispăşitori”, se arăta în mesajul distribuit de viceprimarul din Craiova, Adrian Cosman.

Ulterior, filmuleţul de 57 de secunde a fost distribuit şi pe un cont PSD Craiova, dar şi pe contul ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Câteva ore mai târziu, acesta a fost şters atât de pe contul PSD Craiova, cât şi de pe contul ministrului şi a viceprimarului municipiului Craiova.

Poziţia prezentată în clip nu a fost însuşită de deputatul PSD Marian Rădulescu.

”Nu cred că Poliţia Română este incompetentă. Nici pe departe. Poliţia Română are, în schimb, nişte neajunsuri. Eu am discutat cu poliţiştii. Ei nu vor drepturi suplimentare, cum a cerut doamna ministru, ci efective. Dacă tu, ca poliţist care stai în stradă, seara, noaptea, nu patrulezi... Cum s-a întâmplat şi la metrou, că dacă existau poliţişti care patrulau, sigur femeia asta nebună, că nu poate fi decât nebun un om care face acest lucru, nu ar fi putut să facă această crimă sau să încerce să facă două crime. Deci este problema lipsei de efective. În al doilea rând, mijloacele cu care sunt dotaţi. Eu cred că Poliţia Română este o poliţie cu oameni care îşi fac treaba”, a declarat deputatul social-democrat Marian Rădulescu.

El a spus că nu a discutat situaţia cu liderul organizaţiei PSD Dolj, Claudiu Manda.

”Domnul Manda este senator... Eu nu ştiu cine a făcut. Acum este prima oară când îl văd (clipul - n.r.). Nu... Fiecare, în zona lui îşi asumă, nu suntem aici la grămadă, aşa, toţi”, a încheiat Rădulescu.

Clipul a fost criticat în termeni duri de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

”Incredibil. Principalul partid de guvernământ îşi bate aici joc în ultimul hal de două categorii profesionale: poliţiştii şi procurorii. Oamenii ăştia şi-au pierdut complet minţile! #SHARE, sa ajunga la toţi poliţiştii şi procurorii ce face #partidulinfractorilor”, a scris pe Facebook Voiculescu.

Comentarii