17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăPoliticăVIDEO. Cîțu, despre pedeapsa din SUA și întâlnirea cu Iohannis

VIDEO. Cîțu, despre pedeapsa din SUA și întâlnirea cu Iohannis

Cîțu a precizat că nu s-a gândit nicio clipă să îşi dea demisia.

Șeful Executivului a ţinut să precizeze că un coleg al său i-ar fi comunicat lui Ludovic Orban despre dosarul din Statele Unite, el afirmând, în acest context, că Orban văzuse documentul.  

Întrebat dacă a luat în calcul demisia, prim-ministrul a răspuns:”Nu, niciun moment”.

”Un eveniment de acum 21 de ani, pe care îl regret, nu are implicaţii asupra a ce facem azi”, a ţinut să precizeze şeful Guvernului.

Întrebat dacă la momentul la care a solicitat certificat ORNISS a făcut precizări în legătură cu episodul din SUA, Cîţu a subliniat că în România, pentru preşedinte, premier, demnitari nu se face cerere pentru ONISS, potrivit legislaţiei.

Cîţu se declară”surprins neplăcut” de atitudinea colegilor de coaliţie, el făcând trimitere la situaţia directorului CFR Călători căruia USR nu i-a cerut să plece din funcţie.

El a povestit că a băut la ziua unui coleg şi că de atunci episodul nu s-a repetat.

Florin Cîţu a explicat că a respectat legislaţia, toate recomandările instanţei şi “subiectul a fost închis la momentul respectiv”.

Premierul Florin Cîţu a precizat, miercuri, întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare de abia acum când are loc competiţia internă a PNL.

Cele mai citite

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

FCU Craiova și FC Voluntari, în Liga a 2-a! Dinamo și FC Botoșani au prins barajul

FCU Craiova și FC Voluntari vor juca din sezonul viitor la matineu, în timp ce Dinamo și FC Botoșani au prins locurile de baraj,...

O cafea bună se pregătește cu un espressor semiprofesional 

Cine nu cunoaște acele dimineți în care suntem grăbiți să ne luăm micul dejun și apoi să fugim la muncă? Chiar dacă suntem pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă