VIDEO Am putea avea referendum „Fără penali” odată cu alegerile parlamentare

USR încearcă să forțeze votarea inițiativei „Fără penali” în această săptămână în Senat, astfel încât referendumul să aibă loc odată cu alegerile parlamentare.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 10.11.2020 - 19:46

Copreședintele USRL PLUS Dan Barna a declarat marți în Parlament că această săptămână este „critică” în sensul că există o șansă reală ca această inițiativă să fie pusă pe ordinea de zi și votată de senatori. Senatul ar fi a doua cameră sesizată, după ce la Camera Deputaților a fost adoptată deja.

Senatorii au reușit să deblocheze luni activitatea de la Senat, după ce ședința Biroului Permanent s-a întrunit și a avut și cvorum, după săptămâni întregi de inactivitate.

La rândul său, vicepreședintele USR Cătălin Drulă explica pe Facebook că referendumul se organizează în ultima duminică a celor 30 de zile care urmează adoptării legii de Parlament.

„De Camera Deputaților a trecut deja în vară. Deci trebuie exact săptămâna această adoptată de Senat. Dacă ar fi fost săptamâna trecută, venea o duminică prea devreme. Dacă ar fi săptămâna viitoare, ar fi o duminică prea târziu. Facem apel la PNL și PSD să nu blocheze fără penali”, a explicat Drulă.

În jur de 1 milion de români au semnat pentru această inițiativă.

Comentarii