4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăVictor Ponta nu mai este „dottore”

Victor Ponta nu mai este „dottore”

Victor Ponta a pierdut procesul cu Ministerul Educației și Cercetării pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016. Instanța a apreciat că liderul Pro România nu a avut argumentele necesare pentru a convinge atunci când a susținut că nu a plagiat în lucrarea de doctorat.

Înalta Curte de Casație și Justiție a comunicat: „Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant PONTA VICTOR VIOREL, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 iulie 2020”.

Hotârârea Instanței vine la 8 ani după ce au apărut informații că Victor Ponta a plagiat într-un mod grosolan în teza de doctorat „Curtea Penală Internațională”, care i-a adus în 2003 titlul de doctor în drept din partea Universității București, lucrare realizată sub îndrumarea lui Adrian Năstase, la vremea aceea premierul României. Interesant este că Victor Ponta, cel alintat de social-democrați „Micul Titulescu”, și-a obținut titlul de doctor în timp ce era Secretar de Stat în cabinetul Adrian Năstase, supervizorul lucrării sale de doctorat.

Revista Nature a dezvăluit că pagini întregi din teza de doctorat semnată de Victor Ponta erau copiate din alte lucrări. „Nature a văzut documente compilate de o sursă anonimă care arată că mai mult de jumătate din teza de 432 de pagini în limba română a lui Ponta constă în texte duplicate.”, se arata în articolul publicat de Nature. Ulterior, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare a stabilit că în total sunt 85 de pagini copiate din lucrări scrise atât în limba română cât și traduse din lucrări publicate în limba engleză.

Ministerul Educației i-a retras în 2016, prin ordin de ministru, titlul de doctor pe motiv de plagiat iar Victor Ponta a atacat decizia în instanță. Curtea de Apel București a menținut ordinul ministerial dar liderul Pro România a contestat și această decizie, rămasă acum definitivă și irevocabilă, la 8 ani de la apariția în spațiul public a informațiilor legate de plagiatul comis.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă