„Am avut nenumărate şedinţe de guvern pe această temă. Situaţia este complexă, critică şi ştiu că ministrul de Interne cu toţi miniştrii de resort implicaţi lucrează pentru găsirea unei soluţii. Este un risc biologic pe care l-am semnalat de la început, pentru că este evident, corpurile care sunt în putrefacţie şi sub apă, în regim anaerob, sunt un risc biologic mare”, a răspuns jurnaliştilor ministrul Sănătăţii Victor Costache.
Prezent la conferinţa de presă, ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, liderul filialei ieşene a PNL, a declarat că „în momentul acesta e o chestiune ce ţine mai mult de birocraţie între Ministerul Transporturilor şi armator”.
„Cred că acea navă urma să fie arestată, dacă nu a fost deja, şi apoi nota de plată să fie transmisă către ei. Norocul nostru pe subiectul ăsta e atâta timp cât condiţiile meteo de afară nu au încurajat să avem o catastrofă biologică mai mare decât este astăzi”, a spus ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.
Nava Queen Hind, încărcată cu peste 14.600 de oi, s-a răsturnat pe 24 noiembrie, la plecarea din Portul Midia, scufundându-se parţial. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat, însă numai 254 dintre ovine au putut fi scoase vii de pe vas în zilele de după naufragiu.