Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vasile Blaga comentează scandalul amendării șoferului anti-PSD

Fostul ministru de Interne Vasile Blaga se implică în scandalul ridicării plăcuțelor șoferului cu mașină înmatriculată în Suedia cu numere anti-PSD.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2018 - 18:39

”Am fost ministru de Interne, nu am fost ofițer operativ, dar vă voi răspunde exact cu cunoștințele pe care le am. Deci pentru a putea circula pe un drum public, conform, dacă nu greșesc și sper să nu greșesc, conform Convenției de la Viena din 1968, o mașină trebuie să fie înmatriculată. Deci dacă el a venit din Suedia până în România, este clar că a fost înmatriculată. Acum încep să apară problemele. Am auzit și poziția Ambasadei Suediei, Suedia este una dintre țările care acceptă și numere personalizate, dar nu e singura. Și Austria. În Austria, de exemplu, pot să aibă mai multe autoturisme același număr. Așa sunt legile, deci nu le discutăm aici, dar, repet, mașina trebuia să fie înmatriculată și a fost înmatriculată. (...) Acum depinde foarte mult când i s-a cerut documentele mașinii, actele de înmatriculare, că aici este problema, ce scrie în actele de înmatriculare, ce număr e trecut acolo, că dacă sunt trecute amândouă este un abuz al poliției, dacă nu e trecut este o infracțiune a omului. Și eu, și dvs dacă ne cere un polițist documentele mașinii și vede că avem alte numere decât cele din certificatul de înmatriculare, păi ne face dosar penal. Unde e lege, nu e tocmeală. Dacă mașina a fost înmatriculată în Suedia, cu numerele cu care omul a venit, cu alea cu jigniri, cu orice la adresa oricui, acum e la adresa PSD-ului, și a prezentat acele documente, exact cum spune Convenția de la Viena, atunci este un abuz împotriva șoferului.

 

Comentarii

loading...