„Din păcate pentru România, cred că s-a încercat varianta Colectiv. Într-o formulă mai puţin mai organizată, dar nu atât de bine cât să le iasă, pentru că s-au încurcat. Am explicat că din păcate dăm posibilitatea pentru că avem politicieni folosiţi şi merg pe la instituţii pe afară şi îşi iau azimutul şi pentru că sunt aşa cum sunt – Dacian Cioloş, în mod deosebit – datorită lor lăsăm posibilitatea ca serviciile secrete din anumite ţări îşi doresc şi participă la destabilizarea României. Concret, s-a dorit o formă de Colectiv în care fie să îşi dea premierul demisia, fie să cadă guvernul”, a declarat Marian Vanghelie, la Dcnews, citează Mediafax.
„Fără să vreau îl nominalizez pe Florian Coldea pentru că numai anarhia şi schimbarea formulelor îl poate ajuta, chiar dacă totuşi are o oarecare comunicare cu actuala putere, are comunicare, dar cred că joacă şi cu opoziţia, joacă la triplu. Nu îl consider organizator, ci parte componentă, nu-l consider nici pe Cioloş, ci parte componentă, la fel şi USR, dacă USR egal Coldea, Cioloş e egal Soroş, Macovei, egal, egal, egal”, a mai spus Vanghelie, la Dcnews.
Macovei și Cioloș, la Paris
Marian Vanghelie a relatat şi o discuţie care ar fi avut loc între Dacian Cioloş, Monica Macovei şi un jurnalist „apropiat al lui Soroş”, despre cum poate fi destabilizată situaţia în România.
„Macovei cu Cioloş la Paris, la masă cu un om de presă important din Franţa, care este un om de pe lângă Soroş şi discutau de soluţia financiară, fiind măsuţele apropiate…Vorbeau despre finanţare pentru a se destabiliza România, Cioloş şi Macovei spuneau cum pot să obţină finanţarea mai rapidă”, a mai spus fostul lider social democrat.
Procurorii au înregistrat, până în prezent, 386 de plângeri depuse de protestatari împotriva jandarmilor, informează Parchetul General, care mai precizează că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost deschise, în urma violenţelor de la protestul din 10 august, 22 de dosare penale.
De asemenea, în dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei bărbaţi, acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (pentru doi dintre aceştia) şi respectiv furtul armei femeii jandarm (pentru cel de-al treilea). Cei trei sunt, în prezent, în stare de arest preventiv.