15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăUSR PLUS, UDMR și Pro România susțin alegerile la termen

USR PLUS, UDMR și Pro România susțin alegerile la termen

Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat miercuri seara că, dacă lucrurile rămân “într-o zonă controlabilă”, alegerile parlamentare ar trebui organizate. “În momentul de faţă, calendarul este cu alegeri în 6 decembrie. Dacă lucrurile rămân într-o zonă controlabilă, ar trebui organizate acest alegeri”, a spus Dan Barna, la TVR1.

El susţine că există un joc “de-a şoarecele şi pisica între Guvern şi Parlament” şi că în loc ca atenţia să fie concentrată pe sănătate, “este o cafteală politică în desfăşurare”, motiv pentru care este nevoie, cât mai rapid, de o majoritate în Parlament şi de a avea un Guvern prin care să poată fi luate eficient măsuri împotriva pandemiei.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că alegerile parlamentare nu ar trebui amânate.

“Nu trebuie amânate alegerile. Nu ştim ce se va întâmpla în noiembrie, în decembrie, dar nu ştim ce se va întâmpla în ianuarie şi în februarie. Deci, nu cred că lucrurile vor fi radical diferite în martie decât în noiembrie. De aceea, eu nu susţin amânarea alegerilor, chiar aş fi vrut să avem cu o săptămână mai devreme, dar nu s-a putut. Şi ziua votului nu reprezintă un risc la sănătatea omului. Eu am spus din august-septembrie, la fiecare întâlnire de campanie: când te duci la vot în secţia de votare, riscul nu este mai mare decât în momentul în care te duci să iei pâine, lapte sau bei o bere cu colegii la restaurant”, a declarat Kelemen Hunor la Biroul Electoral Central.

Și liderul Pro România, Victor Ponta, a spus, la Digi 24, că susține organizarea alegerilor pe data de 6 decembrie și că, ținând cont că demersurile pentru ca scrutinul să aibă loc la termen au fost deja demarate, acesta nu mai poate fi stopat. Ponta a completat că nu poate să își dorească „lucruri imposibile”, întrebat dacă vrea amânarea alegerilor.  

Pe de altă parte, Ponta a menționat că la nivel de țară, partidul său, a obținut la locale peste 7%, incluzând și alianțele încheiate la nivel local. El a invitat ALDE să candideze pe listele Pro România.

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă