Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

USR PLUS l-ar lăsa pe Teohari să candideze, dar listele au fost deja depuse

Conducerea USR PLUS a revenit asupra deciziei de invalidare a lui Vlad Teohari pentru diaspora.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 18.10.2020 - 20:33

Acesta fusese votat în cadrul filialei pentru fi primul pe lista de candidaturi pentru Camera Deputaților, însă Comisia de integritate nu i-a dat permisiunea de a candida pentru că se poziționase critic la adresa conducerii partidului. 

Decizia nu are însă efect practic, pentru că listele pentru Diaspora au fost deja depuse la Biroul Electoral Central. Vlad Teohari susține că există două variante în care ar putea reveni pe lista de candidați.

Comitetul Politic al USR a invalidat avizul negativ de integritate primit de la Comisia Națională de Arbitraj, împreuna cu decizia Biroului Național de invalidare, a scris Teohari pe Facebook. „Este tardiv, pentru că în momentul de față listele diasporei sunt închise. Aș fi apreciat mai mult acest gest dacă era făcut mai repede și să îmi permită eventuala candidatură, conform statutului USR și fără presiune publică,” a scris Teohari.

Există două variante prin care ar mai fi posibil ca el să mai revină pe liste.

1. Alegeri 6 decembrie - Tribunalul București va accepta contestația lui Teohari și va obliga BEC-ul să îi dea posibilitatea să-și depună dosarul de candidatură conform listelor inițiale.

2. Alegeri amânate în primăvară: cel mai probabil se vor redeschide înscrierile, iar atunci listele vor fi depuse din nou.

Citește și: Barna epurează USR PLUS prin comisia de arbitraj

Comentarii