Sursa foto: https://www.facebook.com/search/photos/?q=romexpo%20tun%20imobiliar

USR-PLUS îi cere lui Iohannis să opreasca ”tunul imobiliar” de la Romexpo

USR PLUS îi solicită președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea care permite acordarea, în mod gratuit, a unui teren de sute de milioane de euro din centrul Bucureștiului și să o retrimită Parlamentului spre reexaminare pentru a opri „tunul imobiliar de la Romexpo”.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 03.03.2021 - 20:42

 

Solicitarea USR PLUS către președintele Klaus Iohannis vine după ce Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea depusă de parlamentarii USR din legislatura trecută, alături de parlamentari UDMR și neafiliați, cu privire la legea prin care statul român dă gratis Camerei de Comerț și Industrie a României un teren de 46 de hectare din zona Romexpo.

„Așteptam această decizie a Curții Constituționale, a tot fost amânată pe parcursul lunilor octombrie, noiembrie și decembrie 2020, apoi în ianuarie și februarie 2021. Argumentele noastre cuprinse în sesizare au fost foarte solide, dar magistrații CCR au decis altfel, așa că nu mai rămâne acum decât să-i solicităm președintelui să retrimită legea în Parlament, pentru ca actuala majoritate să poată opri acest demers. Trebuie să reașezăm întreaga discuție și transparența este cea mai bună cale pentru statul român de valorificare a terenului. Să nu uităm că vorbim de o sumă, poate, de 300-400 de milioane de euro. Cam cât s-a investit anual în drumurile naționale și autostrăzile din România”, declară Cristina Prună, deputat USR PLUS și vicepreședintele Camerei Deputaților.

USR PLUS transmite că susține dezvoltarea și investițiile, dar nu în defavoarea cetățenilor.

Potrivit celor de la USR PLUS, dacă se dorește valorificarea terenului și dezvoltarea acolo a unor proiecte imobiliare, trebuie organizată o procedură transparentă de licitație.

Comentarii