Un deputat PSD vrea să dea RCA gratuit, pe banii asigurătorilor

Deputatul PSD Angel Tîlvăr a depus o propunere legislativă prin care polițele de asigurare de tip RCA ar urma să-și prelungească automat valabilitatea, fără plată, cu perioada pentru care a fost declarată starea de urgență, asediu sau alertă, până la revenirea la normalitate.

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 26.11.2020 - 20:00

Acest lucru ar înseamna că firmele de asigurări sunt cele care ar trebui să suporte costurile prelungirii termenelor polițelor. 

Deputatul argumentează că „după introducerea restricțiilor de circulație impuse de pandemia de COVID-19, numărul accidentelor rutiere s-a redus semnificativ. În aceste condiții, valorile de trafic au scăzut considerabil, la fel și numărul de accidente de circulație soldate cu pagube materiale care urmau a fi despăgubite de către firmele de asigurări”. 

El a mai susținut că ținând cont de situația dificilă în care se află, în această perioadă, atât transportatorii rutieri, cât și cei aproximativ 8 milioane de conducători auto din România, sunt necesare o serie de măsuri temporare, care să vină în ajutorul acestora.

“Totodată, această facilitate propusă de mine ar dovedi angajament comun în efortul de combatere sau măcar de atenuare a efectelor negative ale pandemiei de coronavirus asupra cetățenilor și a companiilor de transport greu încercate de fel de fel de restricții. Acesta este motivul pentru care am făcut acest demers, pe care îl consider mai mult decât oportun pentru foarte mulți români, mai ales că, la nivelul UE, astfel de măsuri sunt avute în vedere,” afirmă deputatul Angel Tîlvăr.  

Citește totul despre:

#psd #Tilvar #RCA gratuit

Comentarii