25.5 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăPoliticăUn alegător în scaun cu rotile a avut nevoie de ajutorul localnicilor...

Un alegător în scaun cu rotile a avut nevoie de ajutorul localnicilor ca să ajungă la secția de votare. Alegătorul este și candidat pentru Consiliul Local

Un alegător care se deplasează în scaun cu rotile a avut nevoie de ajutorul altor alegători pentru a ajunge în interiorul secției de votare, întrucât secția în cauză nu avea rampă de acces pentru persoane cu dizabilități, anunță postul TVR Info.

Pentru respectivul alegător era foarte important să voteze chiar în secția unde este arondat, ca să poată vota și pentru Consiliul Local, întrucât acest alegător este și candidat la un mandat de consilier local. Incidentul legat de accesul dificil în incinta secției s-a produs în județul Iași. Alegătorul probleme de deplasare a intrat totuși singur în cabină, respectând legea.

În ziua de 9 iunie 2024, alegătorii care votează la secții unde nu sunt arondați (fie în România, fie în afara României) primesc doar buletine de vot pentru a vota Parlamentul European, nu și buletine pentru primari sau pentru Consiliul Local.

În România, alegerile europene sunt comasate cu alegerile locale. Din acest motiv, în România se votează simultan, în ziua de 9 iunie, atât pentru alegerile europene cât și pentru alegerile locale.

Circumscripțiile de vot de pe întreg teritoriul României s-au deschis duminică la ora 7 și se vor închide la ora 22. Dacă la ora 22 încă sunt alegători la coadă, deci care n-au votat, programul secției se poate prelungi până la ora 23.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu le lansează o invitație la negocieri privind calendarul alegerilor tuturor liderilor de partide

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili...

După criticile venite din partea mediului de afaceri, Boloș anunță modificări la e-TV

Mediul de afaceri și contabilii au privit cu îngrijorare cum Guvernul a anunțat introducerea unei noi sarcini administrative pentru companii, care trebuie implementată foarte...
Ultima oră
Pe aceeași temă