Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE va impune limitari importurilor de carne de pui din Ucraina, protejând producția internă

Un plan al Uniunii Europene destinat limitării importurilor de carne de pui din Ucraina a trecut marţi de ultimul obstacol politic.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

26.11.2019 - 17:48

Asta după ce Parlamentul European a votat în favoarea includerii pieptului de pui cu os pe lista produselor din Ucraina care beneficiază de o anumită cotă scutită de la plata taxelor de import, transmite Bloomberg.

În paralel, Parlamentul European a aprobat majorarea, la 50.000 de tone, a cantităţii totale de carne de pui pe care Ucraina poate să o exporte în UE fără tarife vamale.

Potrivit sistemului revizuit, importurile de piept de pui (cu sau fără os) din Ucraina care depăşesc cota de 50.000 de tone vor fi vizate de o taxă de 100,8 euro pentru fiecare 100 de kilograme. Noul regim are nevoie de aprobarea finală a guvernelor statelor membre UE însă în mod normal acest pas este o simplă formalitate.

Votul din Parlamentul European reprezintă o soluţie de compromis între prelungirea facilităţilor comerciale acordate Ucrainei de UE şi protejarea producătorilor comunitari de carne de pui în faţa creşterii importurilor de piept de pui din Ucraina. Potrivit datelor furnizate de Parlamentul European şi Comisia Europeană, importurile de piept de pui din Ucraina au crescut de 15 ori până la 55.500 de tone (sau 91,4 milioane euro) anul trecut comparativ cu 2016.

Comentarii

loading...