6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăUDMR refuză amânarea alegerilor parlamentare, situația sanitară nu va fi mai bună...

UDMR refuză amânarea alegerilor parlamentare, situația sanitară nu va fi mai bună în martie

“Despre amânarea alegerilor – că tot se discută în aceste zile, nu, un nu hotărât. Asta am spus de la bun început. Noi chiar am fi vrut să avem alegeri parlamentare cu o săptămână mai repede, ultima săptămână din noiembrie, dar şi această dată de 6 decembrie este ok”, a declarat, marți, la Arad, liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Președintele UDMR admite că pot fi amânate alegerile parlamentare pentru motive întemeiate, coform Constituției, dar consideră că nu există acum asemenea motive.

“Pot fi amânate, aşa cum scrie în Constituţie, doar prin diferite situaţii de urgenţă, de război, calamitate naturală şi aşa mai departe, cel mult trei luni de zile. Care e diferenţa între 6 decembrie sau 6 martie? Cine crede că situaţia epidemiei va fi mai bună în ianuarie – februarie decât în noiembrie şi decembrie? Nu există astfel de argumente, noi nu am susţinut şi nu susţinem să fie amânate alegerile parlamentare”, a explicat Kelemen Hunor.

Propunerea de amânare a alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie 2020 pentru anul viitor a fost lansată de un deputat independent. Președintele Iohannis a respins categoric această idee. PSD inițial a spus că ideea trebuie analizată în plenul Parlamentului, iar apoi a anunțat că ideea de amânare a alegerilor parlamentare este justificată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă