Kelemen Hunor

UDMR refuză amânarea alegerilor parlamentare, situația sanitară nu va fi mai bună în martie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că se opune propunerii de amânare a alegerilor parlamentare, care este acum susținută de PSD.

Mihai Diac 0 comentarii

06.10.2020 - 18:00

"Despre amânarea alegerilor - că tot se discută în aceste zile, nu, un nu hotărât. Asta am spus de la bun început. Noi chiar am fi vrut să avem alegeri parlamentare cu o săptămână mai repede, ultima săptămână din noiembrie, dar şi această dată de 6 decembrie este ok", a declarat, marți, la Arad, liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Președintele UDMR admite că pot fi amânate alegerile parlamentare pentru motive întemeiate, coform Constituției, dar consideră că nu există acum asemenea motive.

"Pot fi amânate, aşa cum scrie în Constituţie, doar prin diferite situaţii de urgenţă, de război, calamitate naturală şi aşa mai departe, cel mult trei luni de zile. Care e diferenţa între 6 decembrie sau 6 martie? Cine crede că situaţia epidemiei va fi mai bună în ianuarie - februarie decât în noiembrie şi decembrie? Nu există astfel de argumente, noi nu am susţinut şi nu susţinem să fie amânate alegerile parlamentare", a explicat Kelemen Hunor.

Propunerea de amânare a alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie 2020 pentru anul viitor a fost lansată de un deputat independent. Președintele Iohannis a respins categoric această idee. PSD inițial a spus că ideea trebuie analizată în plenul Parlamentului, iar apoi a anunțat că ideea de amânare a alegerilor parlamentare este justificată.

Comentarii