30.3 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăPoliticăTraian Berbeceanu, fost comisar la Crimă Organizată, a fost numit prefect al...

Traian Berbeceanu, fost comisar la Crimă Organizată, a fost numit prefect al Capitalei

Fostul comisar de poliție Traian Berbeceanu a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti.

Numirea s-a făcut printr-o Hotărâre de Guvern aprobată în seara zilei de joi, 22 octombrie, publicată imediat după aceea în Monitorul Oficial. Conform textului din Monitorul Oficial, Berbeceanu va deține funcția de prefect “cu caracter temporar”.

Traian Berbeceanu l-a înlocuit în funcţia de prefect pe Gheorghe Cojanu, care a fost numit inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Eliberarea lui Cojanu din funcția de prefect al Capitalei a fost impusă de scandalul creat de o declarație a acestuia, în care Cojanu a susținut, acum cinci zile, că nu știe câte cazuri de Covid sunt în București, întrucât n-a fost informat.

În privința lui Traian Berbeceanu, cea mai cunoscută perioadă din activitatea acestuia a fost cea în care a condus, ca ofițer de poliție, la Alba Iulia, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO).

Cel mai recent, înainte să fie numit prefect, Traian Berbeceanu a fost șeful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, printre ţările UE cu cele mai mari creşteri ale producţiei industriale în februarie

Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările...

Prețul aurului crește spre 2.400 de dolari/uncie, apropiindu-se de un record istoric

Prețul unciei de aur a crescut până la aproape 2.400 de dolari iar specialiștii estimează că va crește în continuare, putând stabili un nou...

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți asupra noilor infracțiuni, legate de criminalitatea informatică

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți pentru a putea contracara noile amenințări de criminalitate informatică, cum ar fi cele legate de moneda virtuală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă