Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Traian Băsescu: protocolul dintre CSM şi SRI este “inadmisibil”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut duminică seară că protocolul dintre CSM şi SRI făcut public recent este “inadmisibil” şi susţine că acesta nu a ajuns la CSAT cât el a fost preşedinte.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

07.05.2018 - 07:20

“Atunci când se vorbea de protocoale, eu afirmam public nişte chestiuni tehnice. Ele sunt tehnice, dar sunt în afara legii multe din ele. Nu este admisibil ca CSM să răspundă, să spună cum a valorificat informaţiile. Niciodată un astfel de protocol nu a ajuns în CSAT. Nu a ajuns şi nimeni nu a venit să îmi pună pe masă un protocol încheiat cu Parchetul General, cu CSM sau cu Înalta Curte. Nici nu mi-a spus că ar exista. O vagă suspiciune că ar exista un soi de protocoale puteam să am, dar nimeni nu a venit să îmi spună”, a explicat Traian Băsescu la B1 TV.

Fosul şef de stat susţine că România este un stat “deformat”, ale cărui instituţii au înţeles prost democraţia. “E un stat cu instituţiile deformate, trebuie readuse în matca lor şi primul sentiment formidabil pe care l-am avut că statul e deformat, a fost cazul Rarinca. Iată că intrăm acum în realităţile ale acestui stat, a unei colaborări interinstituţionale care n-are nimic de-a face cu statul de drept. (…) Este un stat al căror instituţii au înţeles prost democraţia. (…) Eu n-am cerut niciodată funcţionarea nelegală a acestor instituţii. Relaţia mea cu CSM a fost departe de a fi dulce, pentru că am criticat de multe ori atitudini, soluţii”, a continuat acesta.

Întrebat dacă ştia de întâlnirile şefilor instituţiilor de forţă din sediile SRI, Traian Băsescu a replicat: “Eu eram preşedintele României. Din păcate, exact cei care trebuiau să mă informeze nu o făceau şi dădeau instituţiilor statului alt sens decât cel prevăzut de lege”.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat vineri protocolul de colaborare încheiat în 2012 cu SRI, care avea ca scop "asigurarea independenţei şi înfăptuirii justiţiei". Documentul prevede că în situaţii de excepţie, datele şi informaţiile transmise de SRI pot fi introduse în dosarele de cercetare ale CSM.

Protocolul desecrectizat a fost semnat în 2012 între CSM şi SRI şi a fost publicat vineri pe site-ul Consiliului. Protocolul a fost încheiat pe durată nedeterminată, cu posibilitatea de modificare sau completare prin acte adiţionale

Citește totul despre:

#basescu #sri #csm

Comentarii

loading...