8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăTraian Băsescu, despre colaborarea sa cu Securitatea: ,,CNSAS a devenit o instituţie...

Traian Băsescu, despre colaborarea sa cu Securitatea: ,,CNSAS a devenit o instituţie politizată”

Potrivit fostului președinte al României, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității ( CNSAS) a devenit o ,,instituție politizată” care se angrenează în ,,jocuri politice”.

,,Despre campania de presă generată de decizia CNSAS
Constat că din dosarul întocmit de CNSAS şi înaintat CAB în vederea stabilirii calităţii de colaborator al securităţii ca poliţie politică, au fost distribuite documente către presă.
Parte din presă, în spiritual tradiţiei deja consecrate, încearcă să stabilească vinovăţia mea înainte ca instanţa de judecată să se pronunţe şi în speranţa că va reuşi să influenţeze verdictul instanţei prin crearea unei presiuni publice asupra judecătorilor.
Mai mult, aşa zise victime, neafectate în drepturile lor, sunt chemate să se manifeste pentru a veridiciza o campanie de denigrare greu de justificat .
Este adevărat că momentul campaniei de presă a fost bine ales de Antena 3, având în vedere că atacurile au fost declanşate în campania electorală şi continuate acum, în plin procesul de negociere pentru configurarea structurii politice a Parlamentului European.
Cu speranţa că procesul aflat pe rolul CAB – Secţia de contencios administrative şi fiscal se va desfăşura atât de repede cât legal este posibil şi având în vedere realitatea faptelor şi a legilor , exprim convingerea că mă voi bucura de un verdict favorabil în ciuda aprecierilor CNSAS pe care le consider forţate şi afectate de interese politice .
Consider că în actuala structură, CNSAS a devenit o instituţie politizată dispusă, pentru prima data de la înfiinţare, să se angreneze în jocuri politice”, a scris fostul președinte pe Facebook.

Pe data de 2 iunie, el a scris, pe Facebook, că nu a fost ofițer de Securitate și că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului.

,,Dosar CNSAS
Am luat notă de faptul că Antena 3 a prezentat documente din dosarul întocmit de CNSAS şi trimis la instanţă pentru a se stabili prin hotărâre judecătorească dacă am fost colaborator al securităţii sau nu.
Fac precizarea că nu există un angajament semnat de mine nici în dosarul inscripţionat cu numele meu şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de mine sau chitanţe care să ateste plăţi efectuate de fosta securitate către mine şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator .
Din câte ştiu, documentele pe care CNSAS le-a anexat în dosar cât şi microfilmul dosarului meu au fost predate de către SRI la arhiva CNSAS încă din anul 2006.
Predarea arhivei fostei securităţi către CNSAS s-a făcut urmare a solicitării pe care eu, în calitate de Preşedinte CSAT, am făcut-o către SRI.
Până în prezent, cu ocazia diverselor verificări CNSAS mi-a eliberat 4 certificate de necolaborare cu securitatea ca poliţie politică.
Fiind convins că nimic din actele mele nu poate fi considerat act de poliţie politică aştept indeplinirea procedurilor legale şi verdictul instanţei .
Desigur, îmi doresc ca dosarul să fie soluţionat în instanţă şi nu în dezbatere publică, motiv pentru care nu voi comenta public conţinutul documentelor prezentate de Antena 3 şi nu mă voi angrena în dezbatere publică pe subiectul dosarului, având în vedere că eu însumi sunt subiectul dosarului întocmit de CNSAS şi aflat acum la instanţa de contencios administrative şi fiscal”, a scris europarlamentarul PMP pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu a afirmat în repetate rânduri că nu a fost ofițer de Securitate și nu are niciun angajament semnat.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă