5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăTomac: Trebuie să îmi consult partidul

Tomac: Trebuie să îmi consult partidul

Tomac spune că trebuie să consulte partidul pentru a vedea cum vor vota parlamentarii la învestirea Guvernului.

Tomac a declarat, marţi, după consultările avute cu conducerea PNL, că Tăriceanu şi Kelemen reuşesc să traseze agenda liberalilor. 
 
“Am spus-o şi în discuţia dinainte de moţiune cu premierul actual desemnat, am spus-o şi la întâlnirea de săptămâna trecută, am înţeles că nu vrea să înfiinţeze un nou minister, este în regulă, este punctul de vedere al premierului desemnat, am înţeles că nu vrea să dea o ordonanţă de urgenţă cu privire la alegerea primarului în două tururi, este, de asemenea, punctul de vedere al domniilor lor, pentru noi era un subiect extrem de important, dar faptul că Tăriceanu, care a stat şi l-a ţinut de braţ trei ani de zile pe Dragnea, faptul că Hunor, care a stat în aceeaşi împrejurare, de Ponta ştim foarte bine care sunt convingerile, nu ne surprinde nimic, reuşesc să îi traseze PNL-ului agenda este problema dumnealor, eu am obligaţia să merg către partid”, a afirmat Tomac.
 
El spune că Orban a promis celor de la PMP că vor face parte din guvern, împreună cu PNL. 
 
“Noi ca partid ne-am spus punctul de vedere, am avut întâlniri, am luat notă de ceea ce a spus premierul desemnat. Trebuie să îmi consult colegii. Domnul Ludovic Orban a fost la grupul parlamentar PMP săptămâna trecută, înainte de moţiune şi le-a spus colegilor noştri că viitorul guvern va fi făcut şi împreună cu PMP. Am obligaţia să le explic colegilor ceea ce ni s-a comunicat şi împreună să luăm o decizie, nu este nicio problemă, noi suntem un partid care a obţinut 550.000 de voturi la alegerile europarlamentare, avem linia noastră politică, dacă eram invitaţi, aveam oameni competenţi pe care să-i trimitem în cabinet. Înţeleg că opţiunea PNL este de a merge cu un guvern monocolor, este în regulă”, a afirmat liderul PMP. 
 
Tomac a mai afirmat că Tăriceanu, Kelemen Hunor şi Ponta şi-au impus punctul de vedere pentru formarea viitorului guvern. 
 
“Tăriceanu şi-a impus punctul de vedere în ceea ce priveşte formarea viitorului guvern. Hunor, Tăriceanu, Ponta. Este în regulă, pentru noi nu este nu este niciun fel de problemă. Noi am fost loiali ideii de opoziţie timp de trei ani de zile, am votat împotriva PSD, ALDE, UDMR timp de trei ani de zile, ne-am făcut treaba de partid de opoziţie”, a mai spus Tomac.
 
El a precizat că trebuie să consulte partidul pentru a vedea cum vor vota parlamentarii PMP la învestirea Guvernului. 
 
““Discutăm despre faptul că Tăriceanu, Hunor şi Ponta au decis în numele premierului desemnat ca PMP-ul să nu participe la această guvernare. Nu este nicio problemă. (…) Nu o spun cu supărare, nu am niciun fel de problemă, este opţiunea PNL de a merge pe această formulă. Noi ştim exact ce avem de făcut şi eu trebuie să merg să îmi consult partidul. (…)  Înainte de moţiunea de cenzură cea mai mare presiune s-a făcut pe parlamentari PMP. Au existat tot felul de zvonuri că PMP-ul va trăda, noi am fost disciplinaţi şi ne-am prezentat, am votat pentru plecarea lui Dăncilă. Ceea ce va decide partidul se va întâmpla şi la învestirea Guvernului”, a mai declarat Eugen Tomac.

Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă