Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Barna și Cioloș strângând semnături

„USR manipulează Diaspora în chip bolșevic”

Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia (ARI) acuză atacuri cu “intimidare, denigrare și amenințare” ale USR-PLUS și asociaților Alianței la adresa lui și a familiei sale. “Să înceteze practicile discriminatorii, de manipulare de tip bolșevic în Diaspora”.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 26.09.2019 - 11:33

Atacurile – acuză Terteleac –  datează din august 2018, din preajma așa-zisului Miting al Diasporei, când “am demontat, în mai multe comunicate ARI lipsa de legitimitate a acelei acțiuni și am denunțat folosirea siglei Diasporei de către forțe oculte, sprijinite de USR cu scopuri politice care n-aveau nimic de-a face cu problematica românilor aflați în străinătate”. Alianța a transformat astfel Diaspora în “berbece  politic”, însă eforturile lui Eugen de demascare au zădărnicit “mitingul așa-zis al Diasporei din Piața Victoriei [, care] s-a dovedit un eșec”, se laudă liderul ARI.

Iritați, “demagogii agresivi de tip bolșevic ai USR-PLUS și-au dublat eforturile de denigrare” către Terteleac, mai ales când acesta a  propus desființarea filialelor din străinătate a partidelor românești, la Forumul Diasporei (4-8.09.2019, București), fiindcă “înființarea de filiale pe teritoriul altui stat este ilegală și neconstituțională, iar “legile multor state din UE, sau extra UE, nu permit activitatea politică a partidelor străine pe teritoriul propriu”. Altfel, “se violează art. 77 din Regulamentul UE 2016/679”.                                        

Încălcând acestea, USR-PLUS – și alte partide – au făcut o campanie electorală agresivă – strângând semnături pentru prezidențiale organizate în locuri în care nu aveau voie să o facă: consulate, biserici etc.  Asta distruge “participarea românilor din  străinătate la procesul electoral, provocând  un absenteism cvasi-generalizat la înscrierea pe listele electorale sau vot prin corespondență”.                                                         

Comentarii