12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăTentativă de puci la PSD Constanța. Câțiva pesediști și liberali vor debarcarea...

Tentativă de puci la PSD Constanța. Câțiva pesediști și liberali vor debarcarea lui Felix Stroe

De mai multe luni de zile circulă zvonuri potrivit cărora că lui Felix Stroe i se pregăteşte debarcarea atât de la RAJA, cât şi de la conducerea organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, scrie presa locală.

Intenţia a devenit tot mai pregnantă odată cu plecarea lui Stroe de la conducerea Ministerului Transporturilor, la doar câteva luni de la instalare. A fost o remaniere cauzată de conflictul dintre fostul premier Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Greşeala lui Stroe a fost că s-a poziţionat în „tabăra” lui Tudose, iar Dragnea nu uită şi nu iartă, din câte susţin social-democraţii.

La sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, se încheie procesul de evaluare a dosarelor de candidatură pentru conducerea RAJA SA. Pentru postul de director general şi-a depus dosarul în vederea recrutării, conform ordonanţei privind guvernanța corporativă, Felix Stroe, iar pentru director executiv – Aurel Presură. Teoretic, ar fi o simplă formalitate, de vreme ce nimeni altcineva nu a dorit să candideze. Totuși, după evaluare urmează şi votul în Consiliul Judeţean Constanţa. O şedinţă în care să fie aprobat noul Consiliu de Administraţie al RAJA, respectiv cei doi directori cu mandat de patru ani ar urma să aibă loc la jumătatea lunii iunie. Aici însă intervine marea problemă a lui Stroe.

În ultimele luni s-ar fi lucrat intens la o strategie de schimbare a lui Felix Stroe de la conducerea PSD Constanţa. Potrivit presei locale, între cei care ar urmări „mazilirea” lui Felix Stroe, în afară de Liviu Dragnea, s-ar număra preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu și senatorul Nicolae Moga.

Astfel, în schimbul votului consilierilor PNL în Consiliul Judeţean Constanţa, atunci când va intra în dezbatere aprobarea mandatelor pentru RAJA, un liberal ar urma să devină director general interimar al regiei. S-ar fi negociat, spun sursele noastre, ca fostul primar al municipiului Medgidia, Marian Iordache, să preia conducerea interimară a RAJA Constanţa.

La nivelul CJC, din totalul de 37 de consilieri, PSD are 16, PNL are 15, ALDE – 3, iar PMP – 3. Ca mandatul lui Stroe să nu fie validat, ar fi nevoie de jumătate plus unu din voturi. Artizanii puciului despre care se vorbeşte ar miza pe câteva voturi de la PSD (nu multe, pentru că există destui consilieri PSD încă fideli lui Stroe), voturile liberalilor şi voturile celor de la ALDE.

Cele mai citite

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Rusia – Ucraina, ziua 768. Ministrul de Externe al Ungariei susține că UE, NATO și “stânga” din SUA pot genera un război mondial, prin...

Ministrul de Externe al Ungariei susține că liderii UE și ai NATO, precum și politicienii de stânga din SUA, aduc riscul unui nou război...
Ultima oră
Pe aceeași temă