Tătaru și Alexe, minipetrecere fără distanțare. Firea răbufnește

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a petrecut cu alte cinci persoane într-un „iglu” al unei terase din Iași cu o zi înainte ca Guvernul să aplice noi restricții pentru a stopa extinderea pandemiei de COVID-19, scrie site-ul local 7iasi.ro, prezentând fotografii.

Share

Romania libera 0 comentarii

09.11.2020 - 15:56

Duminică, la orele amiezii, Nelu Tătaru însoțit de o consilieră a sa, președintele CJ Iași, Costel Alexe, și familia acestuia (soția și doi copii minori) s-au închis într-un iglu din material plastic de doar 5 metri pătrați. La solicitarea mesenilor, cupola a fost închisă și acoperită parțial cu o prelată.

La rândul său, vicepreședinta PSD Gabriela Firea a reacționat ironic la întâmplare.

„Nu, nu sunt “răspândaci” adolescenți și tineri - cum le zice Orban, nu sunt nici țărani agricultori din piețe - “Zone Zoster”, nu sunt nici elevi cu prezența fizică la școală, nu sunt nici “petrecăreți” după ora 23,00, sunt chiar distinșii membri ai guvernului - ministrul nesănătății Neluțu Tătaru și “fratele” sau de la PNL Iași - Costică Alexa - cel căruia îi mirosea poluarea de la București dar pentru care nu a luat nicio măsură, că ministru al mediului.

Unul lângă altul, fără masca, fără distanță, lejer, liniștit, la o relaxare mică. 

Cum să-i mai crezi? Cum să-i mai asculți? Cum să nu le spui să plece acasă după tot haosul în gestionarea pandemiei?

Cum mai stăm cu testarea? Întreb pentru un prieten...” a scris Firea pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban declarase duminică seara că adolescenții nu iau virusul de la școală, dar sunt „răspândaci” al acestuia. Marcel Ciolacu și Mihai Tudose au fost și ei într-o situație asemănătoare în urmă cu câteva săptămâni și au fost criticați public și amendați după o petrecere într-un restaurant din Buzău, la care însă au participat peste zece persoane.  

Comentarii