Sursa foto: Facebook

Țara arde și …Dăncilă se dă cu avionul. Viorica Vasilica vrea și ea o șapcă de la americani

Viorica Dăncilă pleacă în SUA pe 23/27 septembrie (sursele vehiculează ambele date) unde va participa la întâlniri cu oamenii de afaceri români ce activează pe teritoriul Statelor, dar și cu oficiali ai Washintonului, evenimentele fiind organizate de Camera de Comerț bilateral.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2019 - 07:37

 Şefa Guvernului va fi însoțită de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și de ministrul de Externe, Ramona Mănescu. Surse politice apropiate Palatului Victoria au detaliat că premierul se va întâlni și cuvicepreședintele SUA, Mike Pence, în timpul vizitei în SUA. La începutul acestui an, premierul Viorica Dăncilă a avut o convorbire telefonică cu acest demnitar american.

Este a doua întâlnire la cel mai înalt nivel între oficialii români și cei americani din anul 2019. În data de 20 august, Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă depreședintele SUA, Donald Trump, care, așa cum am scris pe atunci, a folosit țeasta prezidențială a lui Iohannis pe post de pancartă electorală, făcându-l pe președintele României să poarte o șapcă cu un slogan care făcea trimitere la campania pe careși-o desfășoară pentru alegerile din SUA. La întâlnire participau, pe atunci, numeroși secretari de stat, dar și Mike Pence. Vizita premierului Dăncilă este cel puțin bizară, câtă vreme ea a arătat o deschidere mai mare față de China până în prezent. Bunăoară, Iohannis şi Trump au semnat (în august, la Casa Albă) , o declaraţie comună care se referă, printre altele, la colaborarea în domeniul energiei nucleare civile. Doar că Guvernul Dăncilă are deja o înţelegere în acest domeniu cu o companie chineză aflată pe lista de embargo a SUA (CGN).

Comentarii